6 preprostih načinov za boljši pretok vaše kuhinje

Svojo kuhinjo lahko očistite in razbarvate do peneče popolnosti, če pa so vaši vrči milje od lonca za kavo in so vaše začimbe za kuhanje zakopane v shrambi, to dolgo ne bo ostalo. To, sladki prijatelji, je vprašanje slabega kuhinjskega "toka" (ali strateškega umeščanja artiklov, ki bo neizogibno naredilo vašo kuhanje in rutinsko čiščenje poti bolj brezhibno). Preverili smo se z Annie Draddy in Michelle Hale, guruji za poklicno organizacijo Henry & Higby, za šest genialnih nasvetov, da bi povečali pretok v kuhinji.

1

ORGANIZIRAJTE V “ZONE”

Naredite čim boljše kuharje in oblikovalce ter razmislite o svoji kuhinji kot vrsti namenskih področij. (Ena za pripravo hrane, kuhanje hrane, shranjevanje hrane, uživanje hrane itd.) Splošno pravilo je, da se kot predmeti, ki imajo podobne predmete, obdržijo tako: tako da ne preplačamo in končamo z 20 škatlami riževih pilafov.

2

SHRANITE SEZONSKO

Torej, kako dobite ta dodatni prostor za namenske »cone«? Enostavno. Spakirate svoje puloverje in plašče, ko se spomladi vrnejo - ali delate enako za vaše Crock-Pot in piškotke? Tako kot omarice je treba kuhinje oblikovati po sezonski učinkovitosti, tako da ne izgubljate dragocenega prostora za shranjevanje, ki je enostavno dostopen, na izdelkih, ki se ne bodo uporabljali več mesecev. Namesto tega v garaži ali rezervni omarici vstavite predmete izven sezone, nato pa v poletnem času izvlecite priljubljene (na primer vašo vrč iz limonade in izdelovalca sladoleda).

3

UPORABLJAJTE ZAČIMBE NA ROKE

Skladiščenje sestavin, ki jih redno kuhate (pomislite na oljčno olje, origano in košer sol) daleč stran od peči, je neumen način za dodajanje dodatnega časa za pripravo jedi. Pospešite svoje dnevne rutine za kuhanje tako, da postavite olja in začimbe nekam razumno - pravzaprav blizu peči. V idealnem primeru bi morali biti ti fantje shranjeni v peči, ki je v bližini omare (za zmanjšanje vizualnega nereda), če pa to ni v karticah, uporabite eleganten pladenj na pultu za vsakodnevne korale.

4

CATER ZA VAŠO POMIVALNIK

OK, da ne žalim za pomivalnim strojem (oni so dobesedno najboljša stvar, ki se je zgodila kuhinjam kdajkoli prej), ampak razkladanje lahko da obdavčujemo hrbet. Da bi pomivalni stroj razkladal manj vadbe, shranite jedi, kozarce in srebrnino čim bližje pomivalnemu stroju. Očistite prostor kabineta nad napravo, nato odstranite sveže očiščene posode in jih v enem naletu vrnite na svoje mesto.

5

OPTIMIZIRAJTE VAŠ ZDRAVILO PRIPRAVITE

Psst : Najboljše mesto za shranjevanje rezalnih desk (iz perspektive toka) je za, pod ali zraven pomivalnega korita. Na ta način lahko zlahka sperete hrano, jo razrežete na rezalno desko in nato z malo truda prinesete zelenjavo na peč (ali sendvič). Oh, in tri navdušenja za preprosto čiščenje (veš, da to umiva nenehno ).

6

POSTAVITE STANICE ZA VAŠE PRILJUBLJENE

Ali se vaš svet vrti okoli kave? Naredite mini postajo za kavo z vsemi pritrdilnimi elementi (sladkor, vrči, kavna zrna itd.), Ki so združeni na enem mestu. Avid Baker? Postavite elegantno malo pekač za naslednjič, ko naredite piškotke. Prihranili boste energijo in pokazali svojo osebnost.

Morda vam bo všeč tudi ...